Familiebedrijf. Sinds 1929. En dat zie je, in het bedrijf
hangen foto’s van verschillende generaties. Het is warm als we Tribaut
bezoeken. Aan de overkant is de productiefaciliteit. Een kleine deur. Maar we
lopen eraan voorbij, de straat uit. En daar kijken we op glooiende wijngaarden.
40 hectare heeft dit huis. En ze kopen druiven bij. De productiehal is groot.
We krijgen een pracht rondleiding, met secure explicatie. Langs de persen.
Langs de cuves. Door de flesopslag. Naar de proeftafel.
Cuvee Brut Origine
Gemaakt van 40% pinot noir en gelijke delen chardonnay en
meunier. Drie jaar ‘sur lattes’. Levendig, frisse champagne, heel geschikt als
aperitief. Ook met karakteristiek bittertje.
Cuvee Blanc de Chardonnay
Vier jaar ‘sur lattes’ met lage dosage. Charmant, rondeur,
finessevol. Amandel in afdronk.
Cuvee Rosé Brut
De mooiste en meest uitgebalanceerde rosé die we proefden.
Prachtige balans.
Cuvee René
Vernoemd naar de oprichter. Van chardonnay druiven die
worden verbouwd in ‘Les Crayeres’ in Romery en pinot noir druiven uit het
nabijgelegen Ecueil. Zes jaar ‘sur lattes’, en daarvan weten we inmiddels hóe
langer de wijn op fles heeft gerijpt, hoe rijker de smaak. De helft van de
gebruikte wijn heeft op foeders gerijpt. De wijn die we proeven komt uit 2009
en 2010, gebotteld in 2011. Hoge zuurgraad, heel true to type, appeltjes geur,
bloemetjes zelfs. De zuren spelen hier een mooi spel, het is een speelse wijn.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten