Hartendief
van Twan. Gemaakt van 26 jaar oude stokken: 70% merlot, aangevuld met gelijke
delen cabernet sauvignon en cabernet franc. Fraaie neus met edele trekken,
vanille en kersen. Kees ruikt chocolade en bramen. De wijn is nog te jong, maar
heeft goed concentraat en een hap sap smaak, zacht en mollig, je hebt
onmiddellijk zin in een volgende slok.
Van Château
Maison Blanche, Montagne Saint Emilion proeven we in twee series respectievelijk 2006, 2007,
2009 en 2010. Heel leerzaam. Biologisch dynamische wijn, gemaakt van stokken
tussen 45 en 50 jaar oud: 70% merlot en 30% cabernet franc. Ik lees vier keer
‘kruiden’ in mijn aantekeningen. Veruit het beste proeft de 2009 jaargang: paarszweem,
naast de kruidigheid ook tonen van leer en bes in de neus, heel veel spel in de
smaak, evenwichtig, goede balans en rondeur verpakt in een fluweeltoets.
Château Grand Barrail Lamarzelle Figeac 2010, Saint Emilion
Mooie neus
met veel verschillende impressies: aards, licht truffel, kers. Finesse in de
smaak, lekker aangenaam en met een mooie balans. Just benoemt de
espresso/afdronk, die lang blijft hangen. 70% merlot en 30% cabernet franc.
Château
Cordeillan Bages 2010, Pauillac
Hartendief
van Twan. Wijn die mij op het verkeerde been zet door een liefelijke neus met
bloemetjes. Wijn die zich kenmerkt door goede zuren, een mooi mondgevoel en heel
rijke smaak, mollig. 70% cabernet sauvignon en 30% merlot.
Château
Bonalgue 2010, Pomerol
Wow! neus:
rijk, voluptueus, mocca, chocolade. De wijn die ogenschijnlijk de meeste
tannine heeft, veel kracht, bittertje in de afdronk. Fantastisch glas wijn. 80%
merlot en 20% cabernet franc.
2 opmerkingen:
Verticaal bedoel je denk ik bij de drie jaargangen.
Yes Sir, ik heb gecorrigeerd.
Een reactie posten