woensdag 10 januari 2018

We belijden liefde voor Italië

Waar gaat ons hart nou sneller van kloppen? In een straatje voor de deur van de Bistro de France diepgaande gesprekken voeren over eten en drinken. Met een Grand Cru wijnwinkel aan de overkant waar we ons verlustigen aan Mouton Rothschild en andere exclusieve wijnen. Wijnen die we nu en dan degusteren én enorm van genieten. 

De nieuwjaarsreceptie in Maison du Vin is een succes. We belijden onze liefde aan Italië. De witte wijn uit Alto Adige Terlaner 2016 en de rode wijn uit Piemonte Barbera d’Alba 2009 zijn de favorieten bij het voortreffelijke charcuterie en fromages buffet. De voorzitter heeft een heuse studie gemaakt van álle wijnen die we dronken en dat in een fraai overzicht gezet. 

We zijn het jaar begonnen met een toost met Cremant de Bordeaux, een opmerkelijke bubbel helemaal gemaakt van Cabernet Franc. De raadmagnum werd dit keer door Paul beschikbaar gesteld om www.wijn-express.nl, zijn nieuwe onderneming te vieren. Zowel Eric als Willem Jan proefden het jaar goed: 2009. 
Willem Jan werd winnaar met een opgegeven herkomstbenaming Pomerol, het was Saint Emilion Grand Cru, Château Peyrelongue.

Geen opmerkingen: