Op de nuttige werkavond proeven we een breed scala wijnen
van mousserend tot madeira. De flessen van de leden zijn een bont geheel, goed
in een line up gezet.
De witte wijn die het meest tot mijn verbeelding spreekt is
Netrroir Soave Classico 2015 van Mainenter. Heel karaktervol, betrekkelijk
weinig geur. Eric noemt mandarijn en abrikoos, een mooie volle smaak met een
karakteristiek bittertje in de afdronk. 100% garganega. Vergisting op barrique
en beton, de assemblage wordt gemaakt na 12 maanden rijping.
Ook de mooiste rode wijn komt uit Italië: Casalferro
2011 van Castello Brolio. Fris fruit, aangename rondeur en ook weer veel karakter. Warme wijn.
Gerard ruikt frambozen en benoemt kruidigheid. Gemaakt van 100% merlot. Toscane
igt. 94 punten van Wine Spectator. De wijn kreeg 18 maanden houtrijping.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten