Timorasso druif - in 1980 bijna uitgestorven |
Hieperdepiep Hoera, onze proeverijen beginnen weer. Op de werkavond nemen leden een ontdekking mee, een trouvaille. Het is altijd een bonte avond. Waar we het programma samenstellen. En na de proeverij tevreden huiswaarts gaan.
Uit de Pfalz
proeven we een witte wijn van Markus Kruppenbacher, genaamd Element. Gemaakt
van een blend van druiven:
gewürztraminer, riesling en sauvignon. Heel aardige wijn met mineralen, hooi,
drop en citrus (berry) ceder en mestimpressie (annemiek), de citruszuren zitten
ook in de smaak met een goede balans.
Uit Rheinhessen
proeven we een houtgerijpte chardonnay van Weingut Knewitz die blind geproefd
zomaar voor een Meursault wordt aangezien. Dan doe je iets goed. De wijn heeft
– uiteraard – een hele hoge houtexpressie (berry) en in de smaak veel
mineralen, vuursteen en in de smaak een piepklein bittertje bij een goede
balans.
Papardelle met truffel en hierbij de witte Borgogno, hmmm |
Uit
Marokko proeven we een rode wijn,
Medaillon Cabernet 2015 van Domaine de Ouled Thaleb. Vannile en acacia in de
geur (annemiek), veel kersen in de geur, heel frivool en een piepklein zoetje
in de smaak. Doet een beetje denken aan een Nieuwe Wereld wijn.
La Chartreuse van Paveil de Luze in Margaux |
Een heel mooi
begin van het nieuwe seizoen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten