zaterdag 25 oktober 2008

Trouvailles, wijnen van leden 9 september 2008

Château Latour-Martillac 2002, Blanc, Pessac-Leognan
Expressieve wijn van sauvignon en semillion, meegebracht door Paul Heemskerk, die zelf op deze wijn attent werd gemaakt door kok Harrie van de Opera in den Bosch, een man die weet van wijn. Duidelijke houttoets in de neus en dan volgt een wat vluchtige, maar heel viefe smaak. Zeer geconcentreerd en uitgebalanceerd. Een Ballerina!

Amarone de Valpolicella 2004, Tedeschi
Een klap in het gezicht, deze wijn van Nello Pisscheda, door het onverwachte zoet. Gelukkig werd de wijn door Noël helemaal aan het eind van de line up gezet. Er zijn zo van die wijnen die je ineens wat meer lyrisch maken, waar je ineens wonderlijke gedachten bij krijgt. Dit was er zo een... Mijn aantekeningen zijn derhalve bizar: geparfumeerd, pauselijk gewaad, oude kerk, bibliotheek-archief. Amarone, bijzondere fles. Dit glas deed het werkelijk uitstekend met de gorgonzola, fraaie combinatie voor het dessert. Meditatiewijn.

Château Tayac 2000, Margaux, Cru Bourgeois
Mooiste wijn van de avond, deze fles van Henk Vermeer. Met zo’n lekker strenge Bordeaux neus (hmmm, lekker) gevolgd door een volstrekt elegante, mooie en rijke smaak. Zo’n wijn waar alles aan klopt. Bittertje in de afdronk. Super-elegantie.

Geen opmerkingen: