Met een fijn glas Crémant de Bourgogne van Domaine de Thibert staan onze smaakpapillen meteen in de geniet stand. Veel mensen hebben de handen uit de mouwen gestoken voor de barbecue, met eigen bijdragen die variëren van soep tot salade, van verfijnde knoflooksaus tot pasta caprese, van rosasted potatosalade tot tulband. Dat geeft een verbonden gevoel. De Terre Siciliano 2015 Tenuta Rapitalà 2015 is gemaakt van de druiven grillo en catteratto, een wijn met een prettig fris karakter. Wine Spectator noemt deze wijn Top Value: "Melon, guava and grapefruit zest
flavors mesh with acacia and spice."De geoefende tongen genoten van Ronald Thevenin's Gevrey Chambertin 2010, heerlijk verfijnd licht rood van de pinot noir druif. De tongen werden het meest in beroering gebracht door Sartiano 2015, een Umbrische blend van sangiovese en merlot, donders lekker. De gekarafeerde wijn brengt het rode fruit mooi naar voren en dat combineert mooi met kruidigheid. Een fraaie Noval Tawny van tien jaar oud combineerde goed met stilton en notenbrood. Bij het petit grand dessert van tulband, tarte tatin en tiramisu komt nog een verrassing op tafel. De Jules Taylor sauvignon blanc late harvest 2014 uit Marlborough is verrassend rijk en heeft duidelijk botytristonen naast abrikoos en honing. Verleidelijke wijn!
Bijzondere wijnen proeven, toppers herkennen, smaak leren beschrijven. Brabantse Wijnsociëteit – opgericht in 1980 - biedt haar leden de gelegenheid hun deskundigheid te vergroten bij het proeven, beoordelen en beschrijven van wijnen. Wie beter proeft, geniet meer!Iedere dinsdag proefavond in Cultureel Centrum Jan van Besouw in Goirle om 20.30 uur - op dit weblog staat per proeverij slechts een selectie. Wijnproeven Tilburg / Breda / Eindhoven / Den Bosch / Boxtel
Geen opmerkingen:
Een reactie posten