Auxerrois Grevenmacher Fels 2012, Domaine Clos de Rochers
(GPC)
Hartendief van WJW. De druiven zijn handgeplukt,
waarbij selectie is toegepast. De oogst liep door tot in oktober. Bleekgele
kleur, zuivere neus met enorm veel fruit. Wit fruit, grapefruit en een lichte
jasmijntoets. Ik herinner me dat wel jaren geleden deze wijn blind proefden en
onder de indruk waren – een geweldig goede ambassadeur van Luxemburg. Piepklein
zoetje en prettige zuren in de mond. Een speelse wijn.
Riesling Stadtbredimus Dieffert 2011, Domaine Vinsmoselle
(GPC)
Ingetogen neus, verfijnd met een stoffige toets.
Jasmijn geparfumeerd. Ook wat citrus. Goede balans en medium concentraat. Goede
verhoudingen tussen zuur en fruit, zegt Henk, die de wijn mooi en elegant
typeert.
Riesling Grevenmacher Fels 2012, Domaine Clos de Rochers (GPC)
Lichtgeel en strakdroog, zegt Kees, die ook wat
boenwas en kruisbes ruikt. Rob noemt de wijn mooi, echt mooi zuiver. Die
zuiverheid in de neus staat ook in mijn aantekeningen, én de kruisbes in de
neus, net als een spannende smaak met lichte mineralen. Knappe wijn.
Gewürztraminer Machtum Ongkâf 2011, Jean Schlink-Hoffeld (AC)
Hartendief van WJW. Ik droom een fraai Thais gerecht
bij deze wijn. Tikje romige neus met mooie kruidigheid. Mooi bittertje en goede
balans.
Riesling Vin de
Glace 2004, Domaine Clos de Rochers (GPC)
Bijzondere wijn. Geoogst bij min 8 graden Celcius. 280
gram restsuiker per liter. Super oudgoud kleurig. Weelderige wijn met
honingtoets en Rubensiaanse balans. Een meditatiewijn waarvan 360 flessen zijn
gemaakt. Goddelijke nectar.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten